artikel

Hollandse garnalenkroketjes met diverse sauzen

Horeca

Ingrediënten:

  • 3 Hollandse Garnalenkroketjes(30 gram)
  • 1 pot mayonaise
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalenmierikswortel
  • 1 pakje slagroom
  • 4 eetlepels gehakte ui, augurk,peterselie en bieslook

Bereidingswijze:
Maak van 2 eetlepels mayonaise en de mosterd samen met een scheutje room,een romige mosterdsaus. Neem 2 eetlepels mayonaise en de ketchup en vermengdeze met de sherry, voeg hier het paprikapoeder aan toe en maak de saus opdikte met slagroom.

Maak van 2 eetlepels mayonaise en de kerriepoeder een gladde kerriesaus,voeg eventueel wat vieux toe om de saus wat dunner te maken.Maak daarna van 2 eetlepels mayonaise en 1 eetlepel mierikswortel eenromige saus.

Maak tot slot van 1 eetlepel mayonaise en 4 eetlepels gehakte ui, augurk,peterselie en bieslook met wat room de ravigotte saus.

Bak de kroketjes goudbruin in de frituur, en serveer het geheel op een schaal.Decoreer met wat salade en verse kruiden.