artikel

Parfait van Président Chèvre Frais met een geitenkaaskletskopje, artisjok

Horeca

Parfait van geitenkaasIngrediënten: 2 eiwitten 180 gram Président Chèvre Frais 50 gram suiker een scheut ahornsiroop Bereidingswijze:Laat de geitenkaas au bain marie smelten met de ahornsiroop. Klop het eiwit op met de suiker en spatel deze twee door elkaar. Doe het geheel in de vormen en laat het opstijven in de vriezer. Dressing van aceto […]

Parfait van geitenkaas
Ingrediënten:

  • 2 eiwitten
  • 180 gram Président Chèvre Frais
  • 50 gram suiker
  • een scheut ahornsiroop

Bereidingswijze:
Laat de geitenkaas au bain marie smelten met de ahornsiroop. Klop het eiwit op met de suiker en spatel deze twee door elkaar. Doe het geheel in de vormen en laat het opstijven in de vriezer.

Dressing van aceto balsamico
Bereidingswijze:
Aceto balsamico azijn inkoken met wat appelstroop tot sausdikte en er dan wat fijn gesnipperde sjalot en olijfolie door roeren.

Kletskoppen
Ingrediënten:

  • 30 gram geitenkaas zonder korst
  • 30 gram honing
  • 30 gram zachte boter
  • 30 gram basterdsuiker

Bereidingswijze:
Ingrediënten samen tot een deegje roeren en dan afbakken op 150 graden Celsius.

Zet twee parfaits op een bord en leg hier een kletskopje op. En dan opmaken met de kort geblancheerde groene asperges, artisjokken, haricots verts, postelein, en frisée. Afmaken met de aceto dressing.