artikel

Ricotta met geroosterde cherrytomaatjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram ricotta
  • 500 gram cherrytomaatjes of romaatjes
  • grof zeezout
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel honing
  • versgemalen zwarte peper
  • 8 basilicumblaadjes

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. In ronde ovenschaal ricotta met paletmes uitstrijken. Tomaatjes schoonmaken, in bakblik leggen en zout erboven malen. Dressing roeren van azijn, olie, knoflook, honing en flink wat peper. Tomaten hiermee bedruppelen. Ricottaschaal in oven schuiven en na 5 minuten bakplaat met tomaatjes ook in de oven schuiven. Beide in nog 10 minuten lichtbruin roosteren.

Tomaatjes iets laten afkoelen. Ricotta op bakpapier uit vorm tillen en in 4 punten snijden. Punten voorzichtig op vier borden leggen. Wat peper erboven malen.

Tomaatjes met vrijgekomen vocht ernaast scheppen en garneren met basiliculm. Lekker met dunne sneetjes geroosterde ciabatta.