artikel

Couscoussalade met avocado en tonijn

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 200 gram couscous
  • 1 avocado, geschild en in plakken
  • 15 gram verse munt
  • 30 gram verse peterselie
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 tonijnsteaks op kamertemperatuur
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 eetelepels olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:
Borstel de citroen schoon, rasp de schil en pers hem uit. Breng de bouillon met de helft van de citroenrasp aan de kook en schenk over de couscous. Besprenkel de avocado met citroensap.

Doe de blaadjes munt met de peterselie, kappertjes, rest van het citroensap, 3 1/2 eetlepel olie, 1 eetlepel van de gewelde couscous en 50 ml water in de keukenmachine. Pureer het geheel tot een saus en breng op smaak met zout en peper.

Stoom de sperziebonen. Schep de couscous om met eenderde van de groene saus en schep de sperziebonen om met eenderde van de groene saus.

Bestrijk de tonijn met de rest van de olie en gril de tonijn in 4-5 minuten vanuiten bruin en vanbinnen rosé. Bestrooi de tonijn met zout en peper en snijd de vis in plakken. Verdeel de couscous en de sperziebonen over de vier borden en leg er de plakken avocado en tonijn op. Besprenkel met de rest van de groene saus en strooi er wat citroenrasp over.