artikel

Gazpacho blanco

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 gram witte druiven zonder pit
  • 2 kleine komkommers
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter knoflook
  • 1 liter yoghurt
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel gazpacho
  • 2 eetlepels gehakte munt (Vers of diepvries)

Bereidingswijze:
Was de druiven, verwijder de steeltjes, halveer ze en controleer ze op pitten. Leg enkele druiven apart voor garnering. Pureer de rest met de staafmixer of in de keukenmachine. Schil de komkommers, snijd ze in dikke plakken en voeg ze bij de druivenpuree. Pel de sjalotjes en knoflook. Halveer ze en voeg ze bij de druiven. Pureer het geheel zodat de komkommer in kleine stukjes blijft.

Roer de puree door de yoghurt en voeg peper, zout en tabasco toe. Koel de soep. Serveer het gerecht gegarneerd met halve druiven en bestrooid met munt.