artikel

Pastasalade met rucola-notenpesto

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram farfalle of spiraaltjespasta (fussili)
  • 1 kruiden- of groentebouillontablet
  • scheutje olijfolie
  • 1 gele paprika
  • 6 gedroogde tomaten op olie
  • 2 lente/bosuitjes

Voor de rucola-notenpesto:

  • 75 gram rucola of selderijblad
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram pistachenoten of blanke amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 dl groente- of kruidenbouillon
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Kook de pasta met de bouillon en een scheutje olijfolie in het kookvocht in 8-10 minuten beetgaar. Giet de pasta af en spoel er koud water over.

Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in blokjes. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes, de uitjes in ringetjes.

Maak de rucola-notenpesto door de rucola met de staafmixer of in een keukenmachine te pureren. Voeg de pijnboompitten, noten en gepelde knoflook toe, giet de olie en bouillon erbij en vorm er een puree van Voeg daarna kaas toe.