artikel

Pittige rettichsalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 1/2 rettich 1/2 bosje radijs 1/2 eetlepel grove mosterd 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 eetlepel walnootolie 1 eetlepel witte wijnazijn 1/2 theelpel vloeibare hoing 50 gram gezouden macadamia’s noten, grof gehakt 1 plak bakbacon in reepjes Bereidingswijze:Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden. Radijs schoonmaken […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/2 rettich
  • 1/2 bosje radijs
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1/2 theelpel vloeibare hoing
  • 50 gram gezouden macadamia’s
  • noten, grof gehakt
  • 1 plak bakbacon in reepjes

Bereidingswijze:
Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden. Radijs schoonmaken en ook flinterdun snijden. Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper.

Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken. Radijsplakjes erover verdelen. Mosterddressing over rettich en radijs druppelen en smaken 20 minuten laten intrekken.

In droge koekenpan macadamianoten kort roosteren en op bord laten afkoelen. Baconreepjes in koekenpan uitbakken. Macadamia’s en bacon over salade strooien.