artikel

Provençaalse krieltjessalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • zout
  • 250 gram sperziebonen
  • 15 zwarte olijven zonder pit
  • 2 sjalotjes
  • 50 gram ansjovisfilets
  • klein bosje peterselie
  • bakje cherry/kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes

Voor de dressing:

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap of wijnazijn
  • versgemalen peper
  • mespunt mosterd
  • 1 geperst teentje knoflook

Bereidingswijze:
Kook de eieren hard in 10 minuten. Laat ze schrikken en pel ze. Kook de krieltjes 4 minuten in water met zout. Giet ze af, spoel er koud water over en laat ze afkoelen.

Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze in ca. 4 minuten beetgaar. Giet ze daarna af, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.

Halveer de olijven. Pel de sjalotjes en snipper ze. Laat de ansjovisfilets uitlekken. Hak de peterselie fijn.

Meng de ingrediën voor de dressing in een ruime kom of schaal. Schep de krieltjes, sperziebonen, olijven, sjalotjes en de helft van de peterselie door de dressing.
Verdeel de eieren in partjes.Garneer de salade met ei, ansjovisfilets en cherry/kerstomaatjes. Strooi de kapperjtes en de rest van de peterselie erover.