artikel

Restaurantgeschiedenis

Horeca

Wist u dat het eerste restaurant een medisch tintje had en bedoeld was als modieus herstellingsoord? Ze serveerden er een geneeskrachtige ‘restaurant’ ofwel bouillon… Eetschrijver Karin Vaneker vertelt er van alles over in Misset Restaurant 4. Deze nieuwe medewerker werd donderdag 13 juli hierover ook geïnterviewd door Radio Noord-Holland. Luister mee. (het item begint na het liedje)

Karin Vaneker schrijft over eten en is zeer geïnteresseerd in gastronomische geschiedenis. Zij publiceert hierover zelfs op wetenschappelijk niveau. Ook in Misset Restaurant zullen bijdragen van haar hand verschijnen. Onlangs werd ze geïnterviewd in de zogenaamde ‘Volkskeuken van 1870’ in Amsterdam. De Volkskeuken serveert Hollandse driegangenmenu’s voor zeven euro. Karin Vaneker vertelde kort over de ‘medische’ ontstaansgeschiedenis van het restaurant en daarnaast kwam de manager van de Volkskeuken aan het woord. Dit etablissement is ontstaan uit de vroegere gaarkeukens waar ‘werkvolk’ gratis Hollandse kost kon eten. Tegenwoordig schijnt de Volkskeuken razend populair onder Japanners te zijn. Ze zijn vooral verzot op vanillevla.