artikel

Rijstsalade met ananas, ham en noten

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram meergranenrijst
  • 1 vlees- of kippenbouillontablet
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 1/2 liter ananasstukjes op sap
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram ongezouden gemengde noten
  • 200 gram reepjes of blokjes gekookte ham

Voor de dressing:

  • 1,5 dl ananassap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels notenolie
  • 1 eetlepel gembersnippers
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie of bieslook

Bereidingswijze:
Kook de rijst met het bouillontablet volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst afkoelen. Giet de ananas af en vang het sap op voor de dressing. Rooster de noten in de olie in een koekenpan.

Schep de ananastukjes, ham en de helft van de noten door de rijst. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze luchtig door de rijst. Garneer met de rest van de noten.