artikel

Rode bietensoep met komkommer en kip

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram gekookte bieten
  • 4 zachtzure appels
  • 4 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 dl olijfolie
  • 5 dl schenkbare crème fraîche
  • peper en zout
  • 1/2 komkommer
  • 150 gram gerookte kipfilet

Bereidingswijze:
Verwijder de schil van de bietjes en snijd ze in stukken. Schil de appels en verdeel ze in stukjes. Pel de sjalotjes en de knoflook en halveer ze.

Pureer de bieten, appels, sjalotjes en knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine. Klop er citroensap, olijfolie en crème fraîche of room door. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet de soep minimaal 1,5 uur in de koelkast.

Snijd de gewassen komkommer in miniblokjes en de kipfilet in smalle reepjes. Roer komkommer en kip voor het serveren door de koude soep.