artikel

Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram verse spinazie
  • 2 handperen
  • 75 gram hazelnoten of walnoten
  • 4 plakken zachte geitenkaas

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 eetlepels gehakte groene tuinkruiden

Bereidingswijze:
Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Verwijder de steeltjes. Schil de peren en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en verdeel de partjes in zeer dunne plakjes. Rooster de noten in een droge hete pan.

Verdeel de spinazie over 4 borden. Verdeel hierover de perenplakjes en de noten. Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel deze over de salade.

Zet de plakken geitenkaas op een bakplaat of in een ovenvaste schaal even onder een hete grill totdat de kaas lichtgesmolten is. Serveer op iedere salade een gegratineerd kaasje.