artikel

Tortilla gevuld met mediterrane snijbonenmix

Horeca

Ingrediënten200 g snijbonen ½ courgette 1 rode of gele paprika 1 sjalotje 2 teentjes knoflook 2 eetlepels (olijf)olie 100 g panklare bloemkoolroosjes 2 theelepels Provençaalse kruiden 1 dl tomatensap 100 g rode kidneybonen (uit pot of blik) 2-4 bloemtortilla’s 100 g geraspte (geiten)kaas

Bereidingswijze:
Snij de puntjes van de snijbonen en snij de bonen schuin in stukjes van ca. 2 cm. Maak de courgette en paprika schoon en snij ze in stukken. Snipper het sjalotje en de teentjes knoflook.

Verhit de olijfolie in een wok of braadpan. Bak het sjalotje en de knoflook zachtjes glazig. Schep de overige groenten erdoor en roerbak ze ca. 4 minuten. Voeg de Provençaalse kruiden, het tomatensap en de kidneybonen toe en laat de groenten nog ca. 5-7 minuten zachtjes sudderen. Schep de groenten af en toe om en laat het vocht intussen verdampen.

Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing, strooi er geitenkaas op en schep de groenten erop. Vouw de onderkant van de tortilla’s over de vulling en vouw daarna de zijkanten over elkaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels