artikel

Wat doe ik met mosselen die openstaan?

Horeca

Wanneer u mosselen uit de verpakking haalt, kunt u beste onmiddellijk de goede van de slechte scheiden voor u ze kookt. Tegenwoordig blijven mosselen in lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan en sluiten zich pas na enkele minuten. Dit komt doordat de mossel ontspannen is in zijn beschermde omgeving (verpakking). Wanneer hij uit de verpakking gehaald […]

Wanneer u mosselen uit de verpakking haalt, kunt u beste onmiddellijk de goede van de slechte scheiden voor u ze kookt. Tegenwoordig blijven mosselen in lekvrije verpakkingen allemaal licht openstaan en sluiten zich pas na enkele minuten. Dit komt doordat de mossel ontspannen is in zijn beschermde omgeving (verpakking). Wanneer hij uit de verpakking gehaald wordt, reageert hij traag. Houd de open mossel met de bolle kant onder de koude kraan en tik tegelijkertijd tegen de schelp. Na een paar minuten sluit de schelp zich. De mossel lijkt ‘wakker’ te worden. Mosselen waarvan de schelp stuk of beschadigd is, kunt u het beste weggooien.