artikel

Zeeduivel met gemarineerde scampi

Horeca

Ingrediënten:

500 g zeeduivelstaarten
1 dl olijfolie, extra vierge
1 teen knoflook
12 scampi, schoon
40 g oude kaas
kruidenmengsel
1/20 bos basilicum
20 g pecorino
3 tenen knoflook
200 g basmati-rijst
100 g peulen
20 g boter
2 dl kreeftensaus*

Bereidingswijze:

Verwijder vliesjes en velletjes van de zeeduivelstaarten. Bak ze in 0,5 dl olijfolie met uitgeperste knoflook. Houd warm.
Droog de scampistaarten. Bak in resterende olijfolie.
Leg de zeeduivelstaarten in een ovenschaal. Leg hierop de plakken kaas.
Verdeeld de scampistaarten over de kaas. Zet eventueel vast met een prikker.
Snijd voor het kruidenmengsel basilicum fijn. Voeg uitgeperste knoflook en fijngesneden pecorino toe. Mix tot fijne massa. Bestrooi het gerecht met dit mengsel.
Kook de basmati-rijst.
Snijd de peultjes julienne. Blancheer ze beetgaar. Stoof in boter.
Maak kreeftensaus.
Zet de zeeduivel in een warme oven op 120 graden Reamur. Laat langzaam garen en gratineren in circa 8 minuten.
Schep de warme rijst in het midden van een warm bord. Verdeel hierop de peultjes. Leg de zeeduivel en vervolgens de scampi erop. Schuim de saus op met de staafmixer en lepel deze rondom.