artikel

Gehakttaart met cherrytomaten

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram rundergehakt
  • 30 gram verse peterselie
  • 250 gram gehalveerde cherrytomaten
  • 1 ei
  • 2 theelepels paprikapoeder mild
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 fijngesnipperde ui

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde deeglap met een doorsnede van 30 cm. Bekleed de taartvorm met het deeg, druk het deeg bij de rand goed aan.

Meng in een kom het gehakt met het ei, paprikapoeder, paneermeel, de ui en driekwart van de peterselie. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het gehakt over de deegbodem en druk het goed aan.

Druk de gehalveerde cherrytomaatjes met het snijvlak naar boven in het gehakt. Schuif de taart in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker met een groene salade.