artikel

Gemengde salade met wilde duivenborstfilet

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1/8 kr eikenbladsla
  • 1/8 kr lollo rosso
  • 1/8 kr lollo biondo
  • 1/8 kr rode sla
  • 1/8 kr frisé
  • 50 g jonge spinazie
  • 50 g alfa alfa
  • 50 g pastinaak

Frambozendressing

  • 1 dl frambozenazijn
  • 0,5 dl aceto balsamico
  • 5 cc worcestersaus
  • 5 g mosterd
  • 5 g suiker
  • 2,5 dl walnotenolie, kant-en-klaar
  • 4 g peper en 2 g zout
  • 5 cc crème de Cassis
  • 25 cc frambozencoulis, kant-en-klaar
  • 4 duivenborstfilets
  • 1 dl olijfolie
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g walnoten
  • 25 g frambozen
  • 25 g bosbessen
  • 25 g aalbessen
  • 1/20 bos kervel

saladereceptBereidingswijze:
Was de salades afzonderlijk. Laat uitlekken.Maak de pastinaken schoon. Frituur ze tot ze mooi krokant zijn.Meng voor de dressing de azijn, aceto, worcestersaus, mosterd en suiker. Voeg de olie druppelsgewijs toe. Breng op smaak met peper en zout, crème de Cassis en de frambozencoulis. Sauteer de duivenborstfilets in olijfolie. Serveer deze mooi rosé.Garneer de salade met de pijnboompitten, noten en het fruit en de kervel. Plaats hierop de gefrituurde pastinaken.