artikel

Kastanjetiramisu met mascarpone amarettocrème, vanille ijs

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 g lange vingers
  • 15 g bladgelatine
  • 0,5 dl sterke koffie
  • 100 g ei, gepasteuriseerd
  • 100 g poedersuiker
  • 375 g mascarpone
  • 125 g kastanjepuree, kant-en-klaar
  • 2 dl room
  • 10 cc Amaretto
  • 0,5 dl koksroom
  • 50 g Victoriabeslag
  • 20 g perzik
  • 2 vijgen
  • 20 g suiker
  • 15 g boter
  • 4 bolletjes vanille ijs, kant-en-klaar
  • 1/20 bos mint

tiramisuBereidingswijze:
Bedek voor de tiramisu de bodem van een springvorm met plastic folie. Vouw de folie om de rand. Bedek de bodem met de lange vingers. Week de gelatine in koud water. Bestrijk de lange vingers met de sterke koffie.

Sla de eiwitten met de poedersuiker tot deze stijf zijn. Spatel de mascarpone, kastanjepuree en de (ongeslagen) room door de eisuikermassa.

Verwarm ondertussen de Amaretto met de koksroom en voeg de gelatine toe. Laat de gelatine goed oplossen in de massa. Giet het geheel in een vorm en strijk glad. Dek af met plastic folie. Laat opstijven in de koeling.

Snijd een taartpunt van de tiramisu. Garneer met victoriabeslag, perzik en met in suiker en boter gekarameliseerde vijgen. Leg er een bolletje vanille ijs bij. Garneer met mint.