artikel

Kofta met courgettesalade

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels blanke rozijnen
  • 50 gram zwarte olijven, zonder pit
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte muntblaadjes
  • 500 gram rundergehakt of kalfsgehakt

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel gehakte muntblaadjes
  • Versgemalen peper en zout

Voorbereiding:
Schaaf de gewassen courgette met de kaasschaaf in lange linten. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan of wok en bak hierin de courgettelinten en de pijnboompitten 2 minuten.

Schep de rozijnen erdoor. Meng voor de dressing citroensap met rodewijnazijn en honing, 1 geperst teentjes knoflook en 1 eetlepel gehakte muntblaadjes. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de dressing door de courgettesalade en verdeel ze erover. Pel de ui en rasp deze grof of snipper hem zeer fijn.

Bereidingswijze:
Meng de ui, het ei, paneermeel of broodkruim, gemalen komijn, 1 geperst teentje knoflook, 1 eetlepel gehakte muntblaadjes en peper en zout door het gehakt. Vorm hiervan balletjes zo groot als een pingpongbal en druk deze iets plak. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan of grillpan en bak de kofta in circa 3 minuten aan beide kanten todat ze goudbruin en gaar zijn. Verdeel de kofta over de courgettesalade. Lekker met couscous of gele rijst.