artikel

Oosterse garnalen-gehaktballetjes

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 gram roze garnalen
  • 3 bosuitjes
  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 Chinese kool, in fijne reepjes
  • 3 eetlepels medium dry sherry
  • 2 eetlepels maïzena
  • 4 eetlepels olie
  • 100 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze:
Snijd de garnalen en de bosuitjes fijn en meng ze met het gehakt, de gember, maïzena en zout en peper naar smaak. Kneed het gehakt goed en draai er met vochtige handen 12 kleine ballen van.

Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Schep de ballen op een bord en houd ze warm.

Schep de Chinese kool door het bakvet en voeg de kippenbouillon, sherry en sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat de kool slinken.

Leg de gehaktballen op de Chinese kool en laat ze afgedekt in 15 minuten op laag vuur verder gaar worden. Lekker met witte rijst.