artikel

‘Verse frites zorgen voor meer omzet

Horeca

Cafetariahouders moeten terugkeren naar de basis. Een kwaliteit goed, en liefst onderscheidend product leveren voor een schappelijke prijs. ‘Daarmee zijn de gasten die wegblijven weer terug te winnen’, meent fritesfabrikant en grossier Arno Gielkens van groothandel Gielke uit Landgraaf.

‘Verse frites zorgen voor meer omzet

Doorsnee cafetaria’s en fritures kunnen volgens Gielkens het best terugkeren naar een ‘normaal’ cafetaria-assortiment. ‘Maak het jezelf niet te moeilijk, maar onderscheid je met topkwaliteit. Doe wat je doet zo goed mogelijk.’

Gielkens’ tips

  • Doe wat je doet zo goed mogelijk. Voor topkwaliteit komen de gasten terug.
  • Houd de menukaart simpel. Teveel toeters en bellen drijven het aantal handelingen en de personeelskosten op.
  • Investeer doordracht. Tegenover bijvoorbeeld de investering in een super-de-luxe bakwand moet wel de nodige omzet zitten.
  • Verse frites is een vers product en gaat snel in kwaliteit achteruit. Bewaar deze tussen de 0 en 4 graden en hanteer het first in first out-principe streng.
  • Als je iets doet om je te onderscheiden, bijvoorbeeld de verkoop van verse frites, houd dat dan een tijdje vol. Het duurt even voordat zoiets bij de consument bekend raakt.