artikel

Amerika: land van onbegrensde mogelijkheden

Horeca

De Amerikaanse keuken is een rijke keuken dankzij de vele multiculterele invloeden. Er is uitstekend vlees, een rijkdom aan groenten en fruit, een overvloed aan vis. Deze variatie aan producten en smaken komt goed tot uiting in dit lunchbuffet. Ook de hotdogs en populaire wraps passen uitstekend in dit buffet. Dit buffet is vooral geschikt als brunchbuffet voor gezinnen met kinderen.

Amerika: land van onbegrensde mogelijkheden

Stars en stripes, cheerleaders en baseball

Het Amerikaanse buffet is een kleurrijk buffet. Geschikt voor jong en oud, voor elk wat wils. Zet verschillende milkshakes klaar voor de kinderen of laat ze zelf hun shake mixen. Laat de gasten zelf de broodjes beleggen met rauwkostsalade en een knakworstje. Of maak een Russische salade op tex-mex wijze aan.

Aankleding

Kies als uitstraling voor de Amerikaanse vlag “Stars en stripes”. Neem bijvoorbeeld een felblauwe ondergrond en combineer deze met rood-wit gestreepte stof, blauwe stof met sterren en effen blauwe of rode stof. Leg kenmerkende Amerikaanse producten ter decoratie op het buffet zoals bagels, muffins, spuitwatersyphon, maïskolven en tortillachips.Helemaal toepasselijk is het werken met gestreepte borden of effen rode, witte en blauwe borden. Stervormige borden doen het natuurlijk ook heel goed op dit buffet.

Buffetonderdelen

Krabsalade

Borstel de champignons goed schoon en haal het steeltje eruit (lekker voor soep of saus). Vul de champignons met Krabsalade en serveer deze op een bedje van kervel of een fijne slasoort. Garneer met een takje kervel.

Eibieslooksalade

Maak een caesarsalade met ansjovis en croutons (Caesarsalade is een Amerikaanse salade). Kies als slasoort bijvoorbeeld Romeinse bindsla of ijsbergsla. Zet de losgemaakte slabladeren in een slakom en vouw ze om als een bloem. Vul de salade met ansjovisfilets, Parmezaanse kaas, croutons en eiersalade.

Russische salade

Maak de Russische Salade op tex-mex wijze aan met nierbonen, stukjes rode paprika en in boogjes gesneden bleekselderij.

Waldorfsalade

Amerikanen houden van de combinatie van kip, groenten, fruit en noten. Maak voor dit buffet de Waldorfsalade aan met stukjes rode grapefruit, kiwi, gerookte kipfilet en wal- of pecannoten.

Rauwkostsalade

Maak Amerikaanse hotdogs door puntbroodjes open te snijden en te beleggen met rauwkostsalade, een knakworstje en mosterd. Coleslaw-achtige saladeszijn in Amerika zeer populair.

Hoeveelheid

Reken op gemiddeld 450 gram salade per persoon voor een lunchbuffet.

Drankadvies

Koffie, thee, melk, cola en andere ‘softdrinks’, water, droge Californische witte wijn, bier en milkshake.

Reageer op dit artikel