artikel

Laat wat van u horen

Horeca

Na de eerste selectie maakt u drie stapeltjes: uitnodigen, in reserve houden en afwijzen. Stuur iedereen die heeft gereageerd een brief.

Bevestigingsbrief

Geef de sollicitant het gevoel dat u serieus omspringt met zijn brief en stuur hem een ontvangstbevestiging. Hij hoeft zich dan niet af te vragen of u de brief wel heeft ontvangen.

Uitnodigingsbrief

Stuur de geselecteerde kandidaten een uitnodiging voor het gesprek. Ook als u al een mondelinge afspraak heeft gemaakt, is het goed een uitnodiging voor het gesprek te versturen. Gegevens over het tijdstip en de plaats van het gesprek zet u zo zwart of wit. Bereid de sollicitant alvast een beetje voor door informatie over uw bedrijf toe te voegen.

Reservekandidaten

Laat ook de reservekandidaten in een brief weten waar zij aan toe zijn. Vertel ze bijvoorbeeld dat hun gegevens in het personeelsbestand worden opgenomen voor eventuele toekomstige vacatures.

Afwijzingsbrief

Laat ongeschikte kandidaten weten dat ze het niet geworden zijn. Vertel in een afwijzingsbrief het liefst waarom de kandidaat niet voldoet aan de criteria. Als de reden heel aannemelijk is, voelt de afwezen kandidaat zich minder teleurgesteld.

Reageer op dit artikel