artikel

Salades: van basis tot volledig op smaak

Horeca

Salades zijn voor veel keukens de afgelopen tien jaar zeer belangrijk geworden. Niet alleen als bolletje naast de uitsmijter, maar als complete maaltijd. Vooral lauwwarme salades doen het goed als voorgerecht. Vers groen gelardeerd met bijvoorbeeld uitgebakken spekjes, een frambozenazijndressing en rauwkost.

Salades: van basis tot volledig op smaak

Daarnaast biedt de industrie een steeds groter wordende selectie aan salades, die het prima doen op buffetten. De collecties variëren van basissalades, die nog een finishing touch nodig hebben tot compleet op smaak gebrachte creaties, veelal pastasalades. Tevens zijn er schepsalades (een populaire is kipkerrie), die bedoeld zijn voor op brood en andere zetmeelproducten, zoals wraps. In de catering maken deze hun opmars in zogenaamde ‘portion packs’ oftewel individuele verpakkingen.

Reageer op dit artikel