artikel

Stamppot van andijvie, ui, rookworst en Dobbel Palm

HorecaBereiding

Was de andijvie, snijd in stukken en laat deze uitlekken. Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. Schil de uien en snijd ze in stukken.

Kook de andijvie, de stukjes aardappel en stukjes ui in ruim water met een snufje zout gaar. Giet het overtollige water goed af. Stamp met een stamper tot een grove puree. Roer er vier eetlepels boter door en breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de andere twee uien in ringen en fruit deze in twee eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de in plakjes gesneden rookworst om en om zo kort mogelijk met de blokjes ui en roer tenslotte de mosterd en het bier erdoor. Verdeel dit mengsel op de bodem van een vuurvaste schaal en bedek deze met gestampte groenten.

Zet de ovenstand op 160 graden Celsius, plaats de ovenschaal gedurende twintig tot dertig minuten in het midden tot er een egaal lichtbruin korstje is ontstaan. Verdeel over voorverwarmde borden. Drink een goed gekoeld glas Dobbel Palm bij dit gerecht.

Ingrediënten (4 personen)

400 gram aardappelen € 0,16
500 gram andijvie € 1,25
1 stuks Dobbel Palm (flesje) € 0,66
15 gram mosterd € 0,03
1 stuks rookworst € 1,72
60 gram roomboter € 0,30
300 gram ui € 0,20
3 centiliter zonnebloemolie € 0,03

Kostprijs € 4,36

Prijs p.p. € 1,09

Reageer op dit artikel