artikel

Venkelknol gevuld met zeewolffilet en St. Cristoffel Blond

Horeca

Soort recept Hoofdgerechten

Soort keuken Nederlands

Aantal personen 4Bereiding

Halveer de venkelknollen, hol de kern uit met een scherp mesje en kook ze met een snufje zout in ruim vijf minuten beetgaar. Laat de venkelknollen afkoelen. Schil de ui en snijd de deze in dunne reepjes. Snijd de wolffilet in blokjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat een mengsel van twee eetlepels boter en twee eetlepels zonnebloemolie smelten in een koekenpan met anti-aanbaklaag smelten om de zeewolffilet om en om te bakken. Bak de reepjes ui even mee en verlaag de hittebron. Doe de bouillon en saffraandraadjes erbij en stoof zacht in ruim vijftien minuten. Voeg vijf minuten voor het einde van de stooftijd het bier toe en verwarm nog even goed. Roer tenslotte de room erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Vul de venkelknollen hiermee en rangschik in een beboterde vuurvaste ovenschaal. Zet de ovenstand op 160 graden Celsius en plaats in het midden van de oven, tot de bovenkant lichtbruin is geworden.

Verdeel over voorverwarmde borden en serveer met aardappelkroketjes. Drink hierbij een goed gekoeld glas St. Christoffel Blond.

Ingrediënten

1 stuks Christoffel Blond (flesje) € 0,85
1 deciliter room € 0,27
60 gram roomboter € 0,30
2 gram saffraan € 0,36
100 gram ui € 0,07
800 gram venkel € 1,85
1 deciliter visbouillon € 0,23
450 gram zeewolffilet € 8,17
3 centiliter zonnebloemolie € 0,03

Kostprijs € 12,12

Prijs p.p. € 3,03

Reageer op dit artikel