artikel

Jurylid Theo van Brussel (directeur Foodstep) over de Misset Catering Awards

Horeca

Kort geleden is het initiatief genomen om te starten met de Nationale Catering Award voor de locaties, innovaties en voor de manager van het jaar op het gebied van bedrijfscatering en partycatering. Hans S. heeft mij gevraagd te participeren in de jury en ik heb meteen ja gezegd. Ja, ik weet het ik heb het al donders druk. Ja, Hans is een mooie vent, voor wie ik dit graag doe. Maar vooral JA omdat ik geloof in competitie. Als je gek bent van het catering vak, en dat bent u, is uw goal; goed zijn in beter worden!

Jurylid Theo van Brussel (directeur Foodstep) over de Misset Catering Awards

En beter word je als je een uitdaging hebt oftewel nadenken over de sterke punten van uw catering locatie. Wat is eigenlijk uw visie op gastgerichtheid? Zorgt u ervoor dat de klant iedere dag weer fan is van uw catering team? En zorgt u voor een score die hoger is dan de 7,1 van het Nationale Catering Onderzoek? Hoe gaat uw locatie om met het verleiden van de klant als het gaat om gezondheid? Hoe staat het met uw ondernemerschap? Hoe vind u uw klanten (marketing en communicatie)? Hoe bindt u uw klanten (een 8 voor service en kwaliteit) en hoe staat het met uw rendement, gemiddelde besteding (meer dan € 2,10 NCO)? En hoe staat het met rendement: aantal gasten, de marge en de productiviteit van het team?

In ons culinaire dorp zit een slager, John Hermans, die in de dertig jaar dat ik in Nederweert woon, zijn medewerker in de slagerij en bediening altijd en overal inschrijft voor nationale en regionale wedstrijden. Zijn medewerkers zijn enthousiast en trots op het bedrijf en de klanten belonen. In de markt die sterk onder druk staat, bezoeken zij hem zo frequent dat 6 medewerkers achter de balie meer regel dan uitzondering is. En ja, ook wij hebben in Nederweert 5 supermarkten. Kortom een goed catering team is een pré voor elk bedrijf en organisatie en geeft een fantastische toegevoegde waarde aan de sfeer van alle medewerkers binnen de locatie.

Inspiratie van het team om te zorgen dat u duidelijk samen nadenkt en bespreekt de wensen van opdrachtgever en de wensen van de klant. Bovenstaande zaken zullen natuurlijk door ons jury team getoetst worden maar waar we echt naar op zoek zijn zijn echte gastvrije professionals, die niet alleen model antwoorden geven maar door resultaten aangeven waar zij echt beter en unieker zijn dan de andere collega’s in catering Nederland.

Ik hoop dat bovenstaande voorbeeld aangeeft dat gastvrijheid topsport is en meedoen aan de competitie loont! Wij zien uw inzendingen graag tegemoet en zullen deze op bovenstaande criteria objectief beoordelen! Meedoen loont… ALTIJD!

Reageer op dit artikel