artikel

Chinese koolsalade met oosterse dressing

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram Chinese kool
  • 2 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1 rode paprika
  • 150 gram belegen kaas
  • 2 sjalotjes
  • 150 gram hamreepjes
  • 200 gram maïs
  • 4 eetlepels gehakte peterselie

Voor de dressing:

  • 2 eetlepel medium sherry of witte port
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 geperst teentje
  • 1 eelepel ketjap manis
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel honing
  • mespuntje cayennepeper
  • zout

Voorbereiding:
chinese koolsaladeWas de Chinese kool, bewar vier bladeren en snijd de rest in smalle reepjes. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Voeg de koolreepjes toe met 1 eetlepel olie. Schep de kool regelmatig om en bak deze 2-3 minuten.

Breng het mengsel op smaak met peper en zout en laat het afkoelen. Snijd de paprika in reepjes, de kaas in miniblokjes en snipper de gepelde sjalotjes.

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de paprika, ham, kaas, maïs en sjalotjes door het koolmengsel en meng de helft van de dressing erdoor.

Leg de apart gehouden Chinese koolbladeren op een schaal met daarop de salade. Giet de rest van de dressing erover en garneer het gerecht met de peterselie en de pijnboompitten.