artikel

Foto’s prijsuitreiking Lekkerste Broodje, Gastvrijheidsaward en Gouden Koksmuts

Horeca

Vis en en vers fruit beginnen in rap tempo de snackmenu’s van de Nederlandse cafetaria te domineren. Dat bleek tijdens de finale van de wedstrijd Lekkerste Snackmenu. De Flevo Fish Plate van Vincent van Oud van AnyTime in Lelystad kwam als winnaar uit de bus. Op de tweede plaats eindigde Sebastiaan van der Heijden (AnyTime […]

Vis en en vers fruit beginnen in rap tempo de snackmenu’s van de Nederlandse cafetaria te domineren. Dat bleek tijdens de finale van de wedstrijd Lekkerste Snackmenu. De Flevo Fish Plate van Vincent van Oud van AnyTime in Lelystad kwam als winnaar uit de bus.

Op de tweede plaats eindigde Sebastiaan van der Heijden (AnyTime Zwolle) met zijn Vegaburger Menu. Martijn Stallinga van Supersnack in Monster werd derde met het Balansdagmenu. Stallinga speelt hiermee slim in op de groeiende gezondheidstrend in het fast service segment.

Ingrid van Eeghem van sterzaak De Karpendonkse Hoeve In Eindhoven heeft de Gouden Gastvrijheid Award in de wacht gesleepd. Tot grote verrassing van vooral haarzelf. ‘Ik dacht even wachten tot de andere deelnemers de prijs zouden pakken, en dan neem ik een borrel’.

De jury was unaniem in haar oordeel Van Eeghem uit te roepen tot beste gastpersoon. ‘Het was hartverwarmend om de drie deelnemers Ingrid van Eeghem, Halil Asar van Parkheuvel in Rotterdam en Jacques Weezenbeek van Proeverij Caruso in Roosendaal te zien. Het waren kandidaten met een missie’, aldus juryvoorzitter Paul Udo.

Marco Poldervaart is winnaar geworden van de prestigieuze kookwedstrijd om de Gouden Koksmut. De eigenaar van restaurant De Gastronoom in Harlingen werd tot grote hoogte gestuwd door de aanwezigheid van zijn dochter. Van het begin van de kookwedstrijd tot op het ereschavot werd Poldervaart begeleid door zijn dochter met spandoek.

Tweede bij de wedstrijd werd Henri Brouwers, de kersverse chef-kok van restaurant De Riddershoeve in Berkel en Enschot. Tot voor kort werkte Brouwers voor Prise D’eau in Tilburg. Derde werd ‘wedstrijdveteraan’ Waldrik Kremer van Arjan van Dijk uit Oosterhout.