artikel

Nog niet eerder vertoonde foto’s

Horeca

De HorecavArena op de Horeca in Amsterdam was vorige week vier dagen lang het toneel van veel strijd, vreugde en verdriet. Vooral de wedstrijden om het Nationaal Kampioenschap zorgden voor veel bijzondere momenten. De internetredactie van Misset Horeca was er voor u en maakte een selectie uit nog niet eerder vertoonde beelden.


Snel snijden is noodzakelijk om niet in tijdsnood te komen tijdens de wedstrijd om het Nationaal Kampioen Koks, jonger dan 25 jaar.


Een rollenspel met twee uiterst assertieve gasten die ongevraagd een vrouwelijke gast benaderen, zorgt voor veel improvisatievermogen bij de deelnemer van het NK Gastheren/Gastvrouwen.


Het Gouden Koksmes is voor Syrco Bakker. Voor Bakker een heel speciaal moment om de prijs uitgereikt te krijgen van zijn voormalige werkgever en topkok Jonnie Boer.


Als dat geen motivatiemiddel is. Deelnemers aan de wedstrijd om de Gouden Koksmuts zijn nog nooit zo dichtbij geweest bij de opvallende trofee.


‘Wedstrijdbeest’ Waldrik Kremer werkt in volle concentratie aan een uiterst fraaie creatie. Het zou hem uiteindelijk de derde plaats opleveren in de strijd om de Gouden Koksmuts.


De hele middag was ze een opvallende aanwezige in de HorecavArena. Marco Poldervaart werd de hele wedstrijd aangemoedigd door zijn dochter. Het was niet voor niets. Poldervaart ging met de hoofdprijs aan de haal, waarna zijn dochter – met spandoek – naar het podium rende.


Marco Poldervaart van restaurant De Gastronoom uit Harlingen krijgt de Gouden Koksmuts op zijn hoofd geplaatst door de gepensioneerde kookgrootheid Cees Helder.


Een goed reukorgaan is onontbeerlijk bij de wedstrijd om het Nationaal Kampioenschap Gastheer/Gasvrouw voor leerlingen.


Een goed gevulde ‘prijzenkast’ siert de HorecavArena voor de prijsuitreiking van leerlingwedstrijden op donderdag. Roy Eijkelkamp (kok), Kicky Rottink (gastvrouw) en Pim Hamburg (kastelein) eisten de hoofdrol op.


Een bomvolle HorecavArena is getuige van prijsuitreikingen van de leerlingwedstrijden. Veel deelnemers hadden fans meegebracht die voor een geweldige sfeer zorgden in het ‘stadion’.


Jan Klercq van restaurant ’t Diekhuus in Terwolde houdt het niet droog na de overwinning van zijn leerlingkok Roy Eijkelkamp, die op de foto achter hem staat. Voor Klercq is het een geweldige oppepper in een moeilijke periode. Enkele maanden geleden werd zijn restaurant getroffen door een felle brand. In maart hoopt hij de deuren van zijn zaak weer te openen.