artikel

Sherryjus

Horeca

Ingrediënten:

  • 30 cc olijfolie, extra virgine
  • 25 g ui
  • 1/20 bos tijm
  • 0,5 teen knoflook
  • 3 dl medium sherry
  • 1 dl armagnac/cognac
  • 2 g witte peperkorels
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 10 g suiker
  • 3 g zout, 3 g peper
  • 2 g mosterd, grove

Bereidingswijze:
sherryjusVerhit voor de saus de olijfolie. Bak hierin ui, tijm en knoflook glazig. Voeg de drank en geplette peperkorrels toe. Breng aan de kook. Laat zachtjes koken totdat 2/3 deel is verdampt. Zeef vervolgens. Voeg de kalfsfond, witte wijnazijn en suiker toe. Laat 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en mosterd.