artikel

Sherryjus

Horeca

Ingrediënten:

  • 30 cc olijfolie, extra virgine
  • 25 g ui
  • 1/20 bos tijm
  • 0,5 teen knoflook
  • 3 dl medium sherry
  • 1 dl armagnac/cognac
  • 2 g witte peperkorels
  • 2,5 dl kalfsfond
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 10 g suiker
  • 3 g zout, 3 g peper
  • 2 g mosterd, grove

Bereidingswijze:
sherryjusVerhit voor de saus de olijfolie. Bak hierin ui, tijm en knoflook glazig. Voeg de drank en geplette peperkorrels toe. Breng aan de kook. Laat zachtjes koken totdat 2/3 deel is verdampt. Zeef vervolgens. Voeg de kalfsfond, witte wijnazijn en suiker toe. Laat 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout, peper en mosterd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels