artikel

Spinazie met pijnboompitten

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen

  • 750 g spinazie
  • 25 g gerookte ham
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g pijnboompitten of geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel rozijnen
  • zout

Bereidingswijze:
Was de spinazie grondig en laat de groente goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Snij de ham in reepjes. Verhit de olie in een wok en pers het teentje knoflook erboven uit. Doe een deel van de spinazie in de wok en laat deze op een hoog vuur onder voortdurend omscheppen slinken. Voeg de rest van de spinazie toe en laat deze ook onder voortdurend omscheppen slinken. Laat het vocht verdampen of giet het af.

Schep de reepjes ham, de rozijnen en een snufje zout door de spinazie. Strooi tenslotte de pijnboompitten er over. Lekker met pasta en een beetje geraspte kaas.Per persoon ongeveer 200 g groenten