artikel

Uitleg over symbolen

Horeca

De Michelingids is een selectie van de beste hotels en restaurants in
alle comfort- enprijscategorieën.

De Michelingids is een selectie van de beste hotels en restaurants in alle comfort- en prijscategorieën.

Comfortcategorieën

In de verschillende categorieën, die overeenkomen met het geboden comfort, zijn de geselecteerde etablissementen – meer dan 45.000 in totaal in de 15 edities van de Michelingids – in volgorde van voorkeur opgenomen.

De beoordelingscriteria van deze pictogrammen zijn : de uitrusting van het etablissement, de service die wordt geboden, het algemene onderhoud van het hotel of restaurant, het comfort, de keuken, de sfeer, de prijs en de prijs-kwaliteitverhouding.

De onderscheidingen

Om de lezer te helpen bij het maken van een goede keuze, ontvangen bepaalde adressen onderscheidingen. Deze zijn een jaar geldig en worden voor iedere nieuwe editie van de Michelingids opnieuw bekeken.

Voor de adressen met een ster of een Bib Gourmand, staat er in het rood “Rest” aangegeven in de tekst. Bij adressen met een Bib Hotel staat er in het blauw “ch”.

De sterren : de beste keukens

De sterren onderscheiden de etablissementen die de beste keuken hebben. De criteria zijn :

keuze van de producten – creativiteit – bereiding – prijs-kwaliteitverhouding – constantheid van het kwaliteitsniveau.

 

De aangenaamste adressen

In het rood worden de zeer aangename etablissementen aangegeven. Dit kan te danken zijn aan het gebouw, de originele inrichting, de ligging, de ontvangst of de geboden service.

Ligging

Zoekt de lezer een rustig etablissement met een aantrekkelijk uitzicht ?

Dan moet men letten op de volgende symbolen :