artikel

Wat betekenen die sterren eigenlijk?

Horeca

De sterren onderscheiden restaurants met de beste keuken in alle stijlen. Deze criteria zijn: de keuze van de producten, de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten, beheersing van de bereidingswijzen en smaken, prijs-kwaliteitsverhouding en constantheid. De verdeling is als volgt: » drie sterren: voortreffelijke keuken, dit restaurant is de reis waard. » twee sterren: […]

De sterren onderscheiden restaurants met de beste keuken in alle stijlen. Deze criteria zijn: de keuze van de producten, de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten, beheersing van de bereidingswijzen en smaken, prijs-kwaliteitsverhouding en constantheid.

De verdeling is als volgt:

» drie sterren: voortreffelijke keuken, dit restaurant is de reis waard.

» twee sterren: verfijnde keuken, een omweg waard.

» één ster: een heel goede keuken in zijn categorie.

De sterren houden alleen rekening met de gerechten. Bij het uitreiken van de sterren wordt er met andere woorden geen rekening gehouden met de dienstverlening, de voorzieningen of een medewerker die de auto’s parkeert. Voor de inrichting, het tafellinnen of het aantal obers worden de restaurants gerangschikt van 1 tot 5 bestekjes, waarmee de comfortcategorieën worden aangeduid.