artikel

Bereidingstips asperges

Horeca

Zet de asperges een half uur voor het schillen in koud water. De stengels zuigen zich dan vol water en daardoor kunt u ze vlotter en beter schillen. Leg geschilde asperges direct in een bak met koud water. Gebruik voor het schillen speciale dunschilmesjes. Schil asperges van de kop af naar beneden. Snijd ongeveer 2 […]

  • Zet de asperges een half uur voor het schillen in koud water. De stengels zuigen zich dan vol water en daardoor kunt u ze vlotter en beter schillen.
  • Leg geschilde asperges direct in een bak met koud water.
  • Gebruik voor het schillen speciale dunschilmesjes.
  • Schil asperges van de kop af naar beneden.
  • Snijd ongeveer 2 cm. van de ondereinden af. Deze delen zijn enigzins hard en droog. Bovendien kunnen hierdoor de asperges op gelijke hoogte worden gebracht.
  • Van de groene asperges behoeven alleen de dikkere sortering, AA, A en B geschild te worden.
  • Gebruik bij het afkoken de schillen en de afgesneden uiteinden als bodem. Zo verliest u niets aan smaak.
  • Gebruik voor een voorgerecht met asperge circa 300 gram per persoon
  • Gebruik voor een hoofdgerecht met asperge circa 500 gram per persoon.
  • De kooktijd van asperges is ongeveer acht tot tien minuten.

  • Zet de asperges een half uur voor het schillen in koud water. De stengels zuigen zich dan vol water en daardoor kunt u ze vlotter en beter schillen.
  • Leg geschilde asperges direct in een bak met koud water.
  • Gebruik voor het schillen speciale dunschilmesjes.
  • Schil asperges van de kop af naar beneden.
  • Snijd ongeveer 2 cm. van de ondereinden af. Deze delen zijn enigzins hard en droog. Bovendien kunnen hierdoor de asperges op gelijke hoogte worden gebracht.
  • Van de groene asperges behoeven alleen de dikkere sortering, AA, A en B geschild te worden.
  • Gebruik bij het afkoken de schillen en de afgesneden uiteinden als bodem. Zo verliest u niets aan smaak.
  • Gebruik voor een voorgerecht met asperge circa 300 gram per persoon
  • Gebruik voor een hoofdgerecht met asperge circa 500 gram per persoon.
  • De kooktijd van asperges is ongeveer acht tot tien minuten.