artikel

<strong>Chocolade-daatjes </strong>

Horeca

voor bij de koffieIngrediënten: 75 gram geschaafde amandelen 350 gram chocolade (71% cacao) 4 eetlepels gedroogde cranberry’s Bereidswijze: Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Zet ze even apart.Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Breng in een pan een bodem water aan de kook. Hang de kom boven […]

chocoladevoor bij de koffie
Ingrediënten:

  • 75 gram geschaafde amandelen
  • 350 gram chocolade (71% cacao)
  • 4 eetlepels gedroogde cranberry’s

Bereidswijze:
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en krokant. Zet ze even apart.Breek de chocolade boven een vuurvaste kom in kleine stukjes. Breng in een pan een bodem water aan de kook. Hang de kom boven het water en laat de chocolade langzaam smelten (= au bain marie).

Haal de gesmolten chocolade van het vuur en spatel de amandelen erdoor. Bekleed een plat bord of ovenschaaltje met aluminiumfolie. Schenk de chocolade erop en strijk het dun uit.

Snijd met een scherp mes de cranberry’s in kleine reepjes en strooi ze in de warme chocolade. Laat de chocoladeplak een uur in de koelkast opstijven. Breek of snijd de plak in kleine stukjes en dien de ‘daatjes’ bij de koffie op.

dranktip:
Een glas calvados of armagnac.