artikel

Eierbroodtaart met appel

Horeca

Ingrediënten:
zachte roomboter of margarine of bakspray om vorm in te vetten
voor 8 personen 3 eieren M
8 sneetjes witbrood zonder korst
6 eetl. kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 eetl. custardpoeder
225 g kwark of mascarpone
500 g appelen in snippers als Goudreinet of Elstar
100 g gewelde rozijnen
3 eetl. abrikozenjam

Bereidingswijze:
Vet de springvorm in met de boter
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers
Klop de eiwitten stijf in een schone beslagkom met de suiker
Roer de dooiers los met de vanille en de custard in een kom
Meng de kwark, de appelen en de rozijnen er doorheen
Schep het kwarkmengsel op de eiwitten en meng dit luchtig
Vul de broodvorm en bak dit 45 minuten middenin de oven
Bestrijk de warme taart met de jam
Ook lekker als dessert