artikel

Eierquiche met groenten

Horeca

Ingrediënten:
5 eieren M
6 blaadjes diepvries bladerdeeg
broodkruim of 2 eetl. ongekruid paneermeel
2½ dl slagroom
2 theel. tijm
zout en peper
1 grote stengel prei in ringen
1 kleingesneden rode paprika
1 kleingesneden gele paprika
1 kleingesneden groene paprika

Bereidingswijze:
Neem de eieren 10 minuten van tevoren uit het doosje in de koelkast
Zet de oven aan
Ontdooi het deeg en rol uit tot een cirkel
Bekleed de ingevette quichevorm met het deeg
Verdeel broodkruim over de bodem
Klop 4 eieren los met de room, de kruiden en de groenten
Vul hiermee de vorm en vouw de rand een beetje om
Klop het overige ei los en bestrijk hiermee de rand
Bak de quiche in 50-55 minuten goudbruin en gaar
Lekker met versgebakken brood