artikel

Eierspinazietaart

Horeca

Ingrediënten:
6 eieren M
1 kg verse spinazie
venkelknol in kleine stukjes
10 plakjes diepvries bladerdeeg
bakspray
2 teentjes gehakte knoflook
150 g geraspte pittige kaas
1-2 eetl. Pernod of Pastis (Franse anijsdrank)
zout en peper of eikruiden

Bereidingswijze:
Neem de eieren uit het doosje in de koelkast
Kook de goed gewassen spinazie met de venkel 10 minuten en laat uitlekken
Laat het deeg ontdooien op een plank en zet de oven aan
Vet de vorm in en bekleed met het deeg
Hak de spinazie fijn en meng dit in een kom met de knoflook en de kaas
Vul hiermee de vorm en voeg dan het eiermengsel toe
Klop daarvoor 5 eieren los met de Pernod en de kruiden
Snijd het overige deeg in reepjes en bedek hiermee de vorm
Bestrijk met het overige ei en plaats de vorm middenin de oven
Reken 50-55 minuten in de warme oven
Laat de taart daarna even in de oven afkoelen
Lekker met een tomatensalade