artikel

Gebakken rijst met zoetzuur varkensvlees

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram basmatirijst 5 eetlepels roerbakolie 300 gram hamlappen in blokjes 1 rode paprika, in reepjes 1 ui, in dunne partjes 220 gram ananastukjes in eigen sap Sweet & Sour woksaus 2-3 eetlepels lichte sojasaus 3 bosuijtes, in dunne ringetjes 50 gram ham, in dunne reepjes Bereidingswijze:Kook de rijst gaar. Laat […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram basmatirijst
  • 5 eetlepels roerbakolie
  • 300 gram hamlappen in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, in dunne partjes
  • 220 gram ananastukjes in eigen sap
  • Sweet & Sour woksaus
  • 2-3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 bosuijtes, in dunne ringetjes
  • 50 gram ham, in dunne reepjes

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar. Laat afkoelen. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak al omscheppend de vleesblokjes in 3-4 minuten bruin. Voeg de paprika en ui toe. Schep de ananasstukjes en de woksaus erdoor. Breng op smaak met sojasaus en peper.

Verhit intussen in een wok 3 eetlepels olie. Voeg de rijst in gedeeltes toe. Schep de bosuitjes en de ham erdoor. Breng op smaak met sojasaus.

Schep de rijst op vier borden. Schep hier het varkensvlees met saus bovenop. Lekker met een salade van Chinese kool.