artikel

Gegratineerde venkel op brood

Horeca

Ingrediënten 1 grote venkelknol 35 gram boter of margarine 1 ui 4 sneetjes volkorenbrood 3 eieren 2 eetlepels melk 100 gram geraspte kaas zout peper nootmuskaat BereidingVerwarm de oven voor op 200 graden C.Halveer de venkelknol en snij hem in dunne reepjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit 25 gram boter in een […]

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol
  • 35 gram boter of margarine
  • 1 ui
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram geraspte kaas
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Halveer de venkelknol en snij hem in dunne reepjes. Pel de ui en snipper deze fijn.
Verhit 25 gram boter in een braadpan. Bak de ui en de venkel 3-4 minuten op zacht vuur.

Besmeer 4 sneetjes volkorenbrood met de rest van de boter of margarine en leg de sneetjes met de beboterde kant naar beneden naast elkaar in een ovenschaal.
Klop de eieren los met de melk, de geraspte kaas, zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Schep de venkel op het brood en verdeel het eimengsel erover. Laat de schotel in de voorverwarmde oven in 15 minuten heet en goudbruin worden.
Tip: lekker met een frisse salade.