artikel

Geitenkaas met gemarineerde asperges

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g geitenkaas (vers)
  • 1 eetlepel melk
  • 2 dl room
  • 1 blaadje gelatine (van 3 g)
  • 2 bosjes groene asperges
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:
De geitenkaas met de melk mengen en beetje bij beetje de geklopte room toevoegen.

Het blaadje gelatine in koud water weken en goed uitknijpen. Het blaadje met een lepel van de geitenkaascrème op een laag vuur laten smelten. De pan van het vuur nemen en de rest van de crème eraan toevoegen. Wanneer het een geheel is, de crème uit de pan nemen en in 4 vormpjes gieten om op te stijven.

De asperges schoonmaken en in water met een beetje zout al dente koken.

Olie, azijn en peper en zout mengen tot een vinaigrette.

De geitenkaascrème uit de vormpjes nemen en op de borden leggen. Daar bovenop een paar asperges leggen. De vinaigrette rondom sprenkelen.

Bereidingswijze:
De geitenkaas met de melk mengen en beetje bij beetje de geklopte room toevoegen.

Het blaadje gelatine in koud water weken en goed uitknijpen. Het blaadje met een lepel van de geitenkaascrème op een laag vuur laten smelten. De pan van het vuur nemen en de rest van de crème eraan toevoegen. Wanneer het een geheel is, de crème uit de pan nemen en in 4 vormpjes gieten om op te stijven.

De asperges schoonmaken en in water met een beetje zout al dente koken.

Olie, azijn en peper en zout mengen tot een vinaigrette.

De geitenkaascrème uit de vormpjes nemen en op de borden leggen. Daar bovenop een paar asperges leggen. De vinaigrette rondom sprenkelen.