artikel

Gevulde venkelschuitjes

Horeca

Ingrediënten 1 venkelknol ½ appel citroensap 1 sinaasappel 25 g gehakte walnoten 4 eetlepels zure room peper BereidingVerwijder zonodig de buitenste lelijke bladen van de venkel. Haal nu 2 gave bladeren eraf en snij de rest van de venkel in reepjes. Snij de halve appel in blokjes en besprenkel met citroensap. Schil boven een kom […]

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • ½ appel
  • citroensap
  • 1 sinaasappel
  • 25 g gehakte walnoten
  • 4 eetlepels zure room
  • peper

Bereiding
Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladen van de venkel. Haal nu 2 gave bladeren eraf en snij de rest van de venkel in reepjes.
Snij de halve appel in blokjes en besprenkel met citroensap.

Schil boven een kom de sinaasappel als een appel tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de vliezen uit.
Vermeng in een kom de venkel, appel, sinaasappelpartjes en de walnoten. Roer de zure room los met het opgevangen sinaasappelsap en voeg wat peper toe.

Schep het sausje door de salade.
Leg de venkelbladeren op 2 kleine bordjes. Vul de venkelbladen met de salade.
Lekker met stokbrood