artikel

Hanenkam met eiwitglazuur

Horeca

Ingrediënten:
1 ei M
4 plakjes diepvries bladerdeeg 8×8 cm
100 g gemalen hazelnoten
20 g roomboter of margarine
2 eetl. suiker
1 eetl. paneermeel
1 theel. kaneelpoeder
2 eetl. abrikozenmarmelade
eiwitglazuur zie eiertip

Bereidingswijze:
Neem het ei uit het doosje in de koelkast
Ontdooi het deeg en maak aan 1 zijde inkepingen
Buig het deeg een beetje open voor de vulling
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet de oven aan
Verwarm de boter in een pan en voeg de noten toe
Neem de pan van het vuur en schep de suiker, het meel en de kaneel er doorheen
Schep hiervan een bergje op het deeg en vouw de lapjes om tot hanenkammen
Plaats de bakplaat middenin de oven gedurende 20-25 minuten
Bak de hanenkammen goudbruin en laat ze even afkoelen
Verwarm de marmelade in magnetron of pan en bestrijk hiermee het gebak
Lekker met eiwitglazuur

Eitip
roer voor wit eiwitglazuur 1 eiwit M los met 100 g gezeefde poedersuiker en enkele druppels citroensap en bestrijk hiermee het gebak; serveer dit gebak zonder deze eiwitglazuur aan de risicogroepen