artikel

Mexicaanse koolvis met rode bonen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 stukken verse koolvisfilet van 125 g
  • 2 grote trostomaten
  • 2 rode uien
  • 1 limoen of 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 1 eetlepel verse koriander of peterselie (fijngehakt)
  • 1 klein zakje tortillachips chili of nacho
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 4 eetlepels olie of vloeibare margarine
  • 1 rode paprika (in blokjes)
  • 1 blik rode kidneybonen (in chilisaus)

mexicaanse koolvis met rode bonenBereidingswijze:
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de uien. Snipper een halve ui heel fijn en snijd de rest van de ui in dunne partjes. Meng de blokjes tomaat in een schaaltje met de fijngesnipperde ui, 1 eetlepel limoensap en koriander. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de salsa minstens 10 minuten staan.

Verkruimel de tortillachips heel fijn in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller of fles. Wrijf de stukken koolvis in met limoensap. Wentel ze eerst door het ei en daarna door de verkruimelde chips. Druk de tortillachips goed aan.

Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de koolvis op matig hoog vuur in 8-10 minuten knapperig bruin en gaar, keer ze halverwege voorzichtig.

Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de ui en paprika 2-3 minuten. Schep de rode bonen erdoor en warm ze al omscheppend nog enkele minuten zachtjes door. Leg de koolvis op vier borden en schep de rode bonen ernaast. Serveer de salsa erbij.Lekker met rijst en komkommer.