artikel

Paella met kip en garnalen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 tomaten
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 600 gram kipkluifjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 grote rode paprika in blokjes
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 325 gram gele rijst
  • 100 gram jumbogarnalen
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:
Ontvet de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bak in een braadpan chorizo zachtjes uit. Schep de kluifjes erdoor en bak ze in 4-5 minuten lichtbruin. Bak ui en tomaat mee. Strooi de paprikapoeder en de oregano erover en schenk er 250 ml bouillon bij. Sudder de kipkluifjes zachtjes gaar.

Roer paprika, sperziebonen en gele rijst door het kipmengsel. Schenk de rest van de bouillon erbij en laat de rijst zachtjes gaar worden. Roer regelmatig en laat het vocht verdampen.

Scehp de garnalen door de paella en verwarm het geheel 2-3 minuten. Strooi de pterselie erover. Serveer met een gemengde salade met tomaat en olijven.