artikel

Pastasalade met kip en venkel

Horeca

Ingrediënten 1 grote venkelknol 4 eetlepels (olijf)olie 150 gram gerookte kipfilet 150 gram pasta naar keuze 2 sinaasappels ½ theelepel Dijonmosterd 1 eetlepel sinaasappellikeur 1 eetlepel dragonazijn zout peper 50 gram Parmezaanse kaas 1 doosje tuinkers BereidingVerwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Was de venkel en halveer deze. Hou wat venkelgroen apart. […]

Ingrediënten

  • 1 grote venkelknol
  • 4 eetlepels (olijf)olie
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 150 gram pasta naar keuze
  • 2 sinaasappels
  • ½ theelepel Dijonmosterd
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • zout
  • peper
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 doosje tuinkers

Bereiding
Verwijder zonodig de buitenste lelijke bladeren van de venkel. Was de venkel en halveer deze. Hou wat venkelgroen apart. Snij de venkel in partjes en bestrijk de partjes met 2 eetlepels olie.

Verhit een grillpan en rooster de venkelpartjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Keer de venkelpartjes een paar keer om.

Snij de kipfilet in plakjes.Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water.

Schil de sinaasappels met een scherp mesje boven een kommetje dik tot op het vruchtvlees. Snij de partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op in het kommetje.

Roer de mosterd, likeur, azijn en 2 eetlepels olie door het sinaasappelsap. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Schep in een ruime schaal, voorzichtig, de dressing, plakjes kip, venkel- en sinaasappelpartjes door de nog warme gekookte pasta. Bestrooi met de vers geraspte Parmezaanse kaas en laat de salade afkoelen.

Knip de tuinkers en het venkelgroen boven de salade fijn.

Tip: serveer een maaltijdsalade op kamertemperatuur, nooit te koud, dan gaat veel smaak verloren.

Vegetarische variatie: vervang de gerookte kipfilet door 150 gram jong belegen kaas in kleine blokjes.