artikel

Spinazierisotto met gorgonzola

Horeca

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 200 gram risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 300 ml kruidenbouillon
  • 300 gram spinazie
  • 100 gram gorgonzola, in stukjes
  • 50 gram geraspte pittige kaas

Bereidingswijze:
Verhit in een pan met dikke bodem 2 eetlepels olie. Fruit ui en rijst zachtjes tot alle rijstkorrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat deze op matig vuur vrijwel verdampen.

Voeg een scheut bouillon toe en laat de rijst 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en voeg steeds weer een scheut bouillon toe als de vorige scheut is opgenomen.

Verhit in een wok 1 eetlepel olie en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de gorgonzola en de helft van de geraspte kaas door de risotto en laat deze smelten. Schep de spinazie erdoor en breng op de risotto op smaak met zout en peper. Laat de risotto 5 minuten afgedekt staan.

Schep de risotto in twee diepe borden en strooi de rest van de kaas erover. Serveer met een tomatensalade.