artikel

Garneer gerechten met kardemomschotjes

Horeca

kardemomschotjeBij ’t Schulten Hues in Zutphen hebben ze hun eigen variant op tuiles: ze maken van een papje van maïzena, water en kardemom hun eigen ‘koekjes’. Deze zogenaamde ‘Kardemomschotjes’ worden gebruikt bij het sterrestaurant gebruikt als garnering. In Misset Horeca 15 figureren de kardemomschotjes in het voorgerecht van Peter Gast: ‘Twee bereidingen van nieroogkreeftjes’.

Bekijk hieronder het filmpje waarin onze medewerker van de Hotelschool in Leeuwarden, Edzard Delstra, de kardemomschotjes maakt voor het oog van onze camera.

Het recept:
Ingrediënten voor 10 schotjes:

  • 50 g maizena
  • 150 cc water
  • 1 g kardemon

Bereidingswijze:
Maak een beslag van maïzena en water. Giet het maïzenapapje in een hete anti-aanbakpan.

Giet tussendoor het overtollige maïzenapapje uit de pan.

Laat het mengsel krokant worden. Haal de flensjes uit de pan. Bestuif met kardemom zodat ‘kardemomschotjes’ tot stand komen. Gebruik als garnering