artikel

Hindoestaanse Pom

Horeca

Ingrediënten: Pomtaya, ongeveer 1 kilo, geraspt uit de vriezer beetje suiker (2 eetlepels) sap van een halve citroen sap van 1 sinaasappel zout 3 tot 4 knoflooktenen kipdelen zonder vel en vet, (bouten of drumsticks) ongeveer een kilo zonnebloemolie 5 tomaten, in stukjes 2 grote uien, in stukjes, heel fijn gesneden 1/2 pakje margarine eventueel: […]

Ingrediënten:

  • Pomtaya, ongeveer 1 kilo, geraspt uit de vriezer
  • beetje suiker (2 eetlepels)
  • sap van een halve citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • zout
  • 3 tot 4 knoflooktenen
  • kipdelen zonder vel en vet, (bouten of drumsticks) ongeveer een kilo
  • zonnebloemolie
  • 5 tomaten, in stukjes
  • 2 grote uien, in stukjes, heel fijn gesneden
  • 1/2 pakje margarine
  • eventueel: 1 (rode) madame Jeanette peper

Bereidingswijze:
1. Bak de ui aan in zonnebloemolie en doe de knoflook en tomaten erbij. Kort meebakken.

2 Voeg de kipdelen toe, aanbakken, zouten naar smaak, zet het vuur uit, haal de kipdelen uit de pan.

3. Ontdooi de pomtajer en roer met de hand het citroen-, sinaasappelsap, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel zout en de jus van tomaten en uien door de pomtajer. Eventueel kan 1 madame Jeanette pepertje worden toegevoegd. Proeven en zouten naar smaak.

4. Vet een (vingerdiepe) ovenschaal in met een half pakje margarine en doe de pomtajer in de schaal, leg de kip erop en duw deze met de hand in de pomtajer.

5. Bak de schotel 1 tot 1 1/2 uur in een gematigde oven (gasstand 4-5)